Rättviks Spelmanslag

Tisdagen den 18 juni kl 15:00 spelar vi från scenen på Storgatan.

Då är det Tisdagskul!


Rättviks spelmanslag..

bildades 1944 på en spelmansstämma i folkets park och är ett av landets äldsta spelmanslag. Laget har ca 100 medlemmar varav hälften är aktiva. Under 2019 har laget firat sin 75:e årsdag! Redan vid starten fastslogs ett av kraven för medlemsskap i laget till att man ”ska ha viljan och behov av att spela folkmusik”. Det har vi, och kanske även du som läser detta! Om så är fallet är du hjärtligt välkommen in i vår gemenskap och spela med oss. 

Under året har laget återkommande dansspelningar i bystugor runt om i Rättvik, på stämmor och på vår- och höstmarknaden i Rättvik. Ibland har laget öppna repetitioner där alla som vill kan vara med och spela, lyssna eller önska låtar. Varje sommar, i början på juli, har laget en mycket uppskattad temakonsert i Rättviks kyrka.

Vill du anlita Rättviks spelmanslag till exempelvis en konsert, danskväll eller bröllopsspelning? Eller vill du få kontakt inför ett utbyte eller samarbete? Kanske har du tips eller idéer om vår webbsida? Kontakta styrelsen genom att fylla i kontaktformuläret.


Välkommen

Är du nyfiken på folkmusik eller vill vara med och spela med Rättviks spelmanslag? Rättviks spelmanslag tränar på tisdagar kl. 19.00-21.00 i Folkmusikens hus, Rättvik. Välkommen!

Facebook

 

Länkar

E-post:  
rattviksspelmanslag@gmail.com